0
Product is toegevoegd aan uw winkelwagen

Anatal Electronics

 

 

 

 

 

XBAY 128

64 in / 64 out

Beschikbaar vanaf 12-2022

Adviesprijs: € 25,- ex. BTW p.p.p (per patch point)

 

XBAY 256

128 in / 128 out

NU BESCHIKBAAR!

Adviesprijs: € 25,- ex. BTW p.p.p (per patch point)

 

XBAY 512

256 in / 256 out

OP AANVRAAG BESCHIKBAAR

Retailprice: € 25,- ex. BTW p.p.p (per patch point)

 

Mastering grade 100% analoog maar digitaal aangestuurde patchbay.

Switch je analoge chain in een split second.

Modulair opgebouwd en uitbreidbaar:

Passieve, actieve en fantoom bestendige modules beschikbaar.

 

 

 

KERN FUNCTIES


 

 

MATRIX DECOMPOSITIE

Onze implementatie van autorouting heeft iets dat matrixdecompositie wordt genoemd, en wij zijn de enigen die dit doen. Dit betekent dat uw signaal door zo min mogelijk componenten gaat, wat een betere geluidskwaliteit tegen een betere prijs betekent. Duidelijk en eenvoudig. Minder componenten voeren minder warmte af, wat gelijk staat aan GEEN VENTILATOR! Dit was ook een belangrijk hoofdstuk van ons onderzoek, omdat goede akoestiek net zo belangrijk voor ons is als analoge signaal integriteit. Matrixdecompositie is wat onze toonaangevende patchpointcapaciteit mogelijk maakt.

MINDER NOISE

Geen angst voor specs. Third-party metingen?
Check.

 

Bekijk test rapport hier.

UITBREIDBAAR + MODULAIR

Breid je XBAY uit met het modulaire I/O kaart systeem

NEXT LEVEL
ONTWERP EN FUNCTIONALITEIT

Anatal presenteert met trots rev2 van onze volledige XBAY-reeks. Met modulaire I/O-kaarten, stelt deze revisie de technicus in staat om hun patchbay te specificeren met het exacte aantal kanalen dat ze nodig hebben, met actieve of passieve I/O-opties beschikbaar.

Op aanvraag beschikbaar.

ZERO LATENCY

Niet bijna. Helemaal niks.

 

NETWERK

Route via AOS of gebruik een willekeurig apparaat met een browser op het lokale netwerk. Zo is je Xbay vanaf elke plek bestuurbaar.

GEMAKKELIJKE ROUTING

Intuïtieve besturing. Sleep je hardware in de juiste volgorde zoals met plug-ins. Of verbind ze via de klassieke matrixweergave. Multis, split & Summing.

 

De langverwachte en betere tegenhanger van Flock audio:

 

XBAY vs FLOCK


Xbay vs Flock. In Depth:

 

De matrix decompositie van Anatal Electronics zorgt voor een minimaal aantal componenten in het signaalpad binnen de XBay matrix architectuur. De Flock XT gebruikt 36 subswitching boards voor 192 patchpoints. De Xbay 256 gebruikt 24 subswitching boards voor 256 patchpoints. Daarbij komt dat de Flock op elke intern subswitch board overbodige geïntegreerde versterkers heeft op de uitgangen met een vaste gain van 2 die altijd aanstaat en daardoor altijd heet wordt. Dat is de reden dat Flock apparaten een lawaaierige ventilator gebruiken. Vanwege de gain van 2 is er een verzwakking van 50% aan de ingangen van de subswitch boards nodig om unity gain niveau te behouden. 

Techniek

Elke analoge router met meer dan 32 patchpoints is opgebouwd uit 32 point subswitching boards die op zo’n manier met elkaar verbonden zijn dat het geheel functioneert als niet blokkerende routing matrix met meer capaciteit dan de 32 patchpoints van een enkel subswitching board. XBay is de enige router op de markt met een zogenaamde “minimale niet blokkerende schakel architectuur” dmv complexe maar doeltreffende matrix decompositie techniek om met een minimaal aantal subswitching boards een mastering grade transparante audio matrix te maken welke te bedienen is met AOS (Analog Operating System) software. Het gaat om, sinds de jaren 50 vorige eeuw, bewezen techniek waarmee o.a. analoge telefooncentrale zijn gemaakt maar ook heden ten dage nog wordt toegepast in netwerk techniek en is de basis geweest voor moderne pakket schakelende digitale netwerken, waaronder het internet. Voor meer info waar dit precies over gaat lees dit artikel op wikipedia. De ontwikkeling van XBay kwam op gang na het lezen van dit artikel toen duidelijk werd dat met deze techniek routers gemaakt kunnen worden met veel meer capaciteit dan wat op dat moment verkrijgbaar was. Nog steeds heeft XBay verreweg de meeste capaciteit opties in een enkele behuizing. 

Flock Audio

De Flock hanteert een zogenaamde x=y vierkante matrix architectuur. Het wezenlijke verschil is dat bij een x=y architectuur alle mogelijke routes in de hardware zijn vastgelegd en daarmee statisch zijn. Een 96x96 Flock XT matrix heeft zodoende 9.216 fysieke matrix punten in een x=y matrix. Omdat we weten dat elke router met meer dan 32 patchpoints is opgebouwd uit 32 point subswitching boards, kunnen we uitrekenen door hoeveel subswitching boards je signaal gaat en wat de totale gain en verzwakking van je signaal per route is. We weten dat de Flock matrix een 96x96 vierkant is en dat een subswitching board een 16x16 vierkant is en we kunnen zodoende het aantal versterkte schakelingen per route in de Flock herleiden tot 6 door 96 te delen door 16. Aangezien elk schakelpunt een gain van 2 heeft komt de totale gain op 2 tot de 6de macht, oftewel 2x2x2x2x2x2 = een totale gain van 64! en daarvoor een totale verzwakking van 1/64 om op unity gain te blijven. Het risico wordt bij zoveel gain+verzwakking, per route, dat de Flock noisefloor boven die van je signaal komt en bij elke route ruis toevoegt en zodoende de geluidskwaliteit degradeert. Bovendien draagt de hoeveelheid extra electronica exponentieel bij aan de prijs, wat voor het grote prijsverschil zorgt tussen XBay en Flock. De Flock kost in ieder geval niet meer omdat deze beter zou zijn dan XBay. Het is XBay die beter te veroorloven en meer transparant is vanwege de gekozen en voornoemde matrix architectuur. 

XBay

De XBay versies hebben alleen unity gain versterkers op de D-sub I/O en daardoor geen ventilator nodig en gebruiken geen overbodige componenten vanwege de toegepaste matrix decompositie techniek. De versterkers van XBay zijn er om met gebalanceerde signalen te kunnen werken en voor optimale en uniforme I/O impedanties. XBay 128x128 heeft 256 patchpoints en 6.144 fysieke matrix punten. En niet 128x128=16.384 zoals bij een vierkant matrix ontwerp. Dit scheelt om te beginnen al enorm in de kosten. Zelfs als alle 128 routes bezet zijn dan zijn verreweg de meest matrix points ongebruikt.  Er is al in de jaren 50 van de vorige eeuw een wiskundig formule gevonden waarbij je met veel minder subswitching boards (en zodoende minder matrix points) net zoveel unieke routes kan maken als met een vierkante x=y matrix. XBay maakt gebruik van deze complexe formule om ervoor te zorgen dat met het minimaal aantal benodigde onderdelen er altijd een vrije route is voor je signaal. Bij uitstek geldt voor pro audio het adagium “less is more” en dat is wat de ontwerpers van XBay altijd als uitgangspunt hebben gehad tijdens de ontwikkeling.  

Specs.

Flock is nooit transparant geweest over de kwaliteit van hun electronica. Geen specs vanuit het bedrijf en tevens niet op aanvraag beschikbaar. Anatal biedt bij voorbaat de professionele onafhankelijke metingen aan die duidelijk laten zien dat het om een mastering grade signaal pad gaat. 

 

Bekijk de metingen hier.

 

GEAVANCEERDE HARDWARE AND SOFTWARE

 

PATCH ALLES

Wat als al je gear met elkaar kan praten? Met alle signalen die door de XBAY gaan, kun je helemaal los gaan. Elke Input naar elke Output.

 

 

 • Analoog signaal pad – Geen AD/DA conversie
 • Ondersteund AC, DC en uni-polaire signalen
 • Nul latency, net als een gewone patch bay.
 • Desktop app, plus browser support voor touchscreens
 • Aangestuurd middels USB
 • Remote control via internet
 • Duurzame lasergegraveerde, geanodiseerde panelen
 • Wees een muzikant en geen IT-specialist
 • Recall tot 127 MIDI snapshots per sessie
 • Werkt met, en combineert gebalanceerd (2 kanalen) & ongebalanceerd.
 • Wees een producer in plaats van een operator. 
 • Implementeert de AES48-2005-standaard voor onderlinge verbindingen
 • Werkt op Mac OS, IOS, Windows, Linux & Android op desktop en mobiele apparaten.

 

 

AOS


 

LAAT JE CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP

Naadloos patchen en routen van je hardware naar je mix. Roep sessies gemakkelijk terug. Parallel processing, split, sum: experimenteer instant en moeiteloos.

 • Focus op je creatieve proces
 • Herinner je sessies
 • De ultieme hybride oplossing

 

AOS is gebouwd met enorm veel software-ervaring, waarbij alleen open source-bibliotheken worden gebruikt. We ondersteunen Mac, Windows en Linux, inclusief zowel ARM- als x86-64-chipsets. Onze AOS-software maakt ook bediening op afstand mogelijk via iOS, Android of elk ander apparaat met een webbrowser

 


 

AOS is ook bedienbaar via een iPad of laptop op je netwerk. De technicus kan verschillende microfoonpres uit de liveruimte samplen, of het kan elke muzikant de controle geven over zijn eigen hardwareketen met alleen zijn smartphone. Misschien kun je XBAY zelfs besturen in een vliegtuig dat over de Stille Oceaan vliegt, wie weet! 

 

SERVICE


OP EEN ONGEVENAARD NIVEAU

XBAY is het middelpunt van je studio. Het enige waar al het andere om draait. En met grote macht komt grote verantwoordelijkheid. Als er problemen zijn die niet zo snel mogelijk op afstand kunnen worden opgelost, sturen we u onmiddellijk een vervangende eenheid en u stuurt degene met problemen terug nadat de vervanging is geïnstalleerd, waardoor de impact op uw workflow wordt geminimaliseerd.

Alle Xbay versies worden geleverd met standaard 5 jaar garantie.

X

Het product is toegevoegd aan uw prijsaanvraag.

Bekijk offerteDoorwinkelen

Het product is toegevoegd aan uw korte verhuur aanvraag. Dit is uw prijs voor 1 week huur of de reeds gekozen periode. Wijzig de huurperiode door op 'bekijk aanvraag' te klikken.

Bekijk aanvraagDoorwinkelen

Het product is toegevoegd aan uw jaarhuur aanvraag.

Bekijk aanvraagDoorwinkelen